روایت آقای مددی‌فرد از زنجیره پشم و کرک گوسفندی | قسمت دوم مصاحبه

زنجیره پشم و کرک گوسفندی

شستشوی پشم و تبدیل به نمد صنعتی| قسمت دوم مصاحبه

شستشوی پشم به این معنی است که اگر بخواهیم یک قدم به عقب برگردیم، از نخ به قبل، شستشو چگونه انجام شد و حلاجی چه بود؟

خانم بسطامی به صورت سنتی شروع به شستشوی پشم گوسفند و حلاجی کرد.

ایشان مدت‌ها این کار را انجام داد که البته سختی‌های زیادی برایشان داشت.

ایشان دستگاه نیمه سنتی یا نیمه صنعتی خریداری کردند تا شروع به شستشو و حلاجی گوسفندان کنند، اما هنوز شستشو به صورت سنتی انجام می‌شد؛ یعنی گوسفندان را در حوضچه‌هایی می‌انداختند و مواد خاصی به آن‌ها اضافه می‌کردند و سپس آن‌ها را شستشو می‌دادند. البته اکنون وضعیت کمی بهتر شده و اقدامات خوبی نیز انجام شده است.ما تصمیم گرفتیم که دیگر این کار را رها کنیم و گفتیم که ایشان این کار را انجام دهند و ما به استان‌های دیگر برویم.
در برخی از استان‌ها شاهد انجام این کار بودیم و نمی‌خواهیم بگوییم که ما همه کارها را انجام داده‌ایم، اما نمی‌توانیم بگوییم که ۱۰۰ درصد، ولی حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد کارها را ما پیش بردیم.
در برخی از استان‌ها، مانند مشهد، قم و گناباد، شاهد تولید کالاهای خواب توسط افراد دیگری بودیم. ما نیز کمک کردیم و از آنجایی که آن‌ها نیز به دنبال رونق این کار بودند، به دنبال راه‌هایی برای بی‌بو کردن پشم گوسفند و نازک کردن آن برآمدند.

در همین راستا، شخصی در تهران پیدا کردیم که به صورت اتفاقی سراغ ما آمد و گفت که نمد صنعتی تولید می‌کند. ما نیز این موضوع را بررسی کردیم و متوجه شدیم که ایشان با اضافه کردن مواد خاصی به پشم گوسفند، آن را به نمد صنعتی تبدیل می‌کند. اما مشکل ایشان تهیه پشم گوسفند بود. ما با ارتباطاتی که با استان‌های مختلف داشتیم، ایشان را به خراسان شمالی وصل کردیم تا پشم گوسفند تهیه کنند.ایشان پشم گوسفند را از خراسان شمالی تهیه می‌کردند و با ضایعات نخ مرینوس که از کارخانه‌هایی که از این نخ برای تولید کالاهایشان استفاده می‌کنند، خریداری می‌کردند و با پشم گوسفند مخلوط می‌کردند تا به نمد صنعتی تبدیل شود.

در یکی از جلساتی که با یک پروفسور داشتیم، در مورد کاربردهای لالونین و نمد در صنایع صحبت کردیم. ایشان فرمودند که نمد به عنوان یک عایق بسیار خوب عمل می‌کند، چه از نظر رطوبتی و چه از نظر حرارتی. ایشان یک مثال زدند که اگر شما یک فندک را در فاصله ۱۰ تا ۲۰ سانتی‌متری از یک قطعه نمد صنعتی قرار دهید، حداقل پنج دقیقه طول می‌کشد تا نمد آتش بگیرد. این نشان‌دهنده‌ی خاصیت عایقی بسیار خوب نمد است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *