بسم الله الرحمن الرحیم. من یونس پاینده، مدیرعامل شرکت بینالمللی نگار نصر هستم.
به شما توضیحاتی در مورد چرایی ایجاد این شرکت، ماموریت و رسالت آن، و اهداف این شرکت ارائه میدهم.
چه ضرورتهایی را ما دیدیم که این شرکت اصلاً ایجاد شود و به وجود آید، و ما چه کارهایی میخواهیم انجام دهیم و به چه اهدافی برسیم. دولت شعاری اعلام کرد که از مزرعه تا سفره، در موضوع امنیت غذایی که برای هر کشور و مملکتی مهم است. در راستای این شعار دولت، مقام معظم رهبری به دنبال آن یک ابلاغیهای داشت و بر بحث اقتصاد سواحل و اقتصاد دریا تأکید کرد.
ما ضرورت دیدیم با توجه به این ابلاغ و بندهای 9گانهای که از سوی حضرت آقا صادر شد، به آن شعاری که دولت در حوزه امنیت غذایی داشت (مزرعه تا سفره)، که ایجاد این شرکت ضرورت یافت تا آن را راهاندازی کنیم و فعالیتهای خود را در راستای اقتصاد دریا و سه واحد تعریفشده انجام دهیم.
ما مأموریتی داشتیم که زنجیره ارزش آبزیان را برقرار کنیم تا بتوانیم با تکمیل و توسعه این زنجیره، به اشتغال پایدار دست یابیم؛ در کنار آن، به امنیت غذایی نیز برسیم.
به دلیل این ضرورت، تصمیم گرفتیم که چگونه این زنجیره را تکمیل و توسعه دهیم تا به اهدافی برسیم که هم اشتغال پایدار ما را تضمین کند و هم امنیت غذایی ما را؛ و بتوانیم به آن اهداف، با همراهی و همافزایی که با دولت داریم در تدوین برنامه هفتم، دست یابیم.
بر این اساس، برنامهریزی کردهایم که از حجم تولید فعلی به حجم هدف در پنج سال آینده برسیم؛ همه اینها را به عنوان یک منبع و ظرفیت ارزشمند دیدهایم و از این ظرفیت استفاده کردهایم تا بتوانیم کمک کنیم.
در حوزه اقتصاد دریا و سواحل، شرکت بینالمللی نگار نصر اقدام به اجرای یک برنامه راهبردی کرده است تا به اهداف خود دست یابد.
در این برنامه، خلأهایی در زنجیره تأمین و صنعت شناسایی شد، و با بررسی دقیق این زنجیره، این خلأها یکی یکی تشخیص داده شدند با همکاری فعالان حوزه، نخبگان و دانشمندان مربوطه نشستهایی برگزار شد و در این نشستها، خلأها شناسایی گردید.
پس از شناسایی این خلأها، باید راهحلهایی برای پر کردن آنها پیدا میکردیم تا به این خلأها برسیم و آنها را برطرف کنیم. این راهحلها برای بهبود زنجیره اقتصاد دریا و سواحل، به ویژه در بخش آبزیان، طراحی شد. در حال حاضر، یک صنعت سنتی و بومی در حوزه آبزیان و به طور کلی دریا و سواحل وجود دارد که دارای بهرهوری پایین از لحاظ اقتصادی و تولید است. نتیجه همفکری و همنشینی با فعالان حوزه، نخبگان و دانشبنیانهای این صنعت، این بود که باید راهحلهایی برای دستیابی به بهرهوری اقتصادی و بهرهوری تولید، مطابق با برنامههای دولتی، پیدا کنیم تا به امنیت غذایی و اشتغال پایدار برسیم.
بنابراین، نشستهایی با مبتکران، مخترعان، اندیشمندان حوزه شیلات، مجموعههای پارکهای علم و فناوری، صندوقهای پژوهشی و سایر شرکتهای نخبگانی برگزار شد.
ما تصمیم گرفتیم که بهترین راهکار، ریلگذاری باشد؛ بنابراین، ریلگذاری ما شامل شناسایی خلاها و بهرهگیری از شرکتهای دانشبنیان و نخبگان این حوزه برای یافتن راهکارهای بهینه به منظور بهرهوری اقتصادی و بهرهوری تولید است.
سپس، بیان کردیم که ریلگذاری باید دارای یک کشنده باشد تا بتواند سیستم ما را به جلو حرکت دهد و اهداف را پیش ببرد؛ بنابراین، برای طراحی این کشنده، ساعتها فکر کردیم، هماندیشی انجام دادیم و جلسات طلبگی و حوزوی برگزار کردیم. در این گفتگوها، به این نتیجه رسیدیم که این لوکوموتیو یا کشنده ما باید سه ضلع داشته باشد:
ضلع اول، تمرکز بر جامعه و اهمیت حضور مردم است، زیرا یکی از محورهای اصلی کار ما در شرکت بینالمللی نگار نصر، پایه مردمی بودن است؛ ما معتقدیم که اگر مردم در هر عرصهای ورود کنند و دخیل باشند، صنعت میتواند راه خود را بهتر پیدا کند و با سرعت بیشتری پیش رود.
بر اساس این اعتقاد و منبع عظیم مردمی، بررسی کردیم که مردم در سواحل و دریا فعالیتهایی انجام میدهند و الگوهای موفقی را که آنها به طور سنتی برای معیشت خود به کار میبرند، شناسایی کردیم؛
بنابراین، ضلع دوم ما، شناسایی این الگوهای موفق در کنار مردم، با همت، خلاقیت و ابتکار آنها، و تسهیل این الگوها از طریق تعریف یک مدل برای کار است تا آن را بهرهورتر کند، هم از لحاظ اقتصادی و هم از لحاظ تولید.
ضلع سوم ما، پس از شناسایی الگوهای موفق و قرار گرفتن در کنار مردم، تبدیل این الگو به یک مدل خوب است که بتواند اقتصادی باشد و نقش مؤثری در بهرهوری تولید ایفا کند.
در سومین جنبه، وظیفه شرکت بینالمللی نگار نصر این است که این الگو را در مناطق دیگری که این ظرفیت وجود دارد، تکثیر کند. بنابراین، این به عنوان استراتژی اصلی ما عمل کرد و ما بر روی آن تمرکز کردیم، بر اساس آنچه در چشمانداز و اطلاعاتمان مشاهده کردیم. بر این اساس، برنامههایی برای خودمان در اولین سال حضورمان در شرکت تعریف کردیم، که حدود سه برنامه را پیشبینی و برنامهریزی نمودیم، و شکستهای آن را در مراحل گوناگون در سطح کشور مشخص کردیم.
مصاحبه با یونس پاینده؛ تشریح مأموریت و اهداف شرکت بینالمللی نگار نصر

بدون دیدگاه